Løkpai

I denne paien får løken skinne i hovedrollen. Her er det brukt butterdeig som paibunn, men om du ønsker kan en vanlig paideig brukes.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fyll

  • 1 ss smør
  • 4 egg
  • 2,5 dl matfløte
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts timian
  • 2 båter hvitløk
  • salt og hvit pepper
  • 2 stilker frisk timian

Fremgangsmåte

  1. Tin butterdeigplatene og legg dem oppå hverandre.
  2. Kjevle ut til en rund leiv slik at du får dekket en ildfast form på ca. 24 cm i diameter. Bruk gjerne fingrene til å klemme deigen på plass i formen.
  3. Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk den med matpapir, ha gjerne tørkede erter på slik at den ikke blåser seg opp under steking.
  4. Forstek paien på nederste rille i ca. 15 minutter på 200 grader.
  5. Rens løken og del den i to på tvers. Stek snittflaten raskt en god varm panne, slik at de får en fin gylden overflate.
  6. Bland de andre ingrediensene til fyllet og ha det i paiskallet.
  7. Fordel løken i paiskallet.
  8. Stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter ved 200 grader. Eggestanden skal være stiv og løken skikkelig god og mør.
  9. Server med et godt dryss av frisk timian.
Del på Facebook